Obećana dalja podrška osvajačima Kupa Srpske u odbojci

Povodom osvajanja Kupa Republike Srpske, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović priredio je prijem za igrače, stručni štab i upravu Odbojkaškog kluba „Radnik“. Uz čestitke za postignut uspjeh, Petrović je najavio da će Grad i dalje podržavati rad ovog kluba.

– Sa nestrpljenjem očekujemo završetak izrade glavnog projekta Gradske sportske dvorane što je jedan od prvih koraka ka izgradnji ovog objekata koji je nasušna potreba svim klubovima koji se takmiče u zatvorenim prostorima. Po završetku dvorane, klubovi će moći u punom kapacitetu da rade u komfornim uslovima, potrebnim za ostvarivanje vrhunskih rezultata. Naravno, uslovi za treninge i igru jesu izuzetno važni, ali nisu presudni za to, što je pokazao naš „Radnik“ koji je, uz dobru organizaciju i fantastičan sportski duh, osvojio Kup Srpske. Između ostalog, i zbog tih rezultata, ali i zbog svih građana i naših sporista koji su to odavno zaslužili, izgradićemo novu dvoranu – najavljuje Petrović.

Trener „Radnika“ Vladimir Šarenac ističe da je na početku takmičenja u Kupu osvajanje ovog trofeja bila samo misaona imenica za njih, ali da se ta želja ostvarila.

– Nastupamo u Premijer ligi BiH i trenutno radimo na tome da zadržimo drugo mjesto, kako bismo u vrhu tabele dočekali plej-of i borbu za osvajanje titule, koju „Radnik“ do sada nikada nije osvojio. Možda to uspijemo baš ove godine i obradujemo naš grad još jednim peharom – poručio je Šarenac.

Dušan Perišić, kapiten OK Radnik zahvalio se Gradonačelniku na prijemu, rekavši da se nada da ovo nije posljednja posjeta Gradskoj upravi jer je pred klubom još izazova.

– Već danas nastavljamo sa premijer ligom. Večeras nam je u gostima „Mladost“ iz Brčkog, pa koristim ovu priliku da pozovem navijače da nas svojim dolaskom i navijanjem podrže, a mi ćemo im se sigurno odužiti dobrom igrom – rekao je Perišić.

O nastupima do kraja sezone u Premijer ligi govorio je i predsjednik Uprave OK „Radnik“ Darko Manojlović.

– Banjalučki „Borac“ nas je zadužio prošle sezone kada smo od njih pretrpjeli tri poraza. Ove sezone smo im već dva vratili i računam da ćemo ih nadjačati i treći put. Raspored do kraja Premijer lige je težak, ali najbitnije je da svi momci ostanu zdravi, a mi ćemo se potruditi i dati sve od sebe da u najmanju ruku zadržimo trenutnu drugu poziciju, ali i da se popnemo jedan stepenik više – bio je jasan Manojlović.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *