NTV “Arena” obilježila 21 godinu od početka emitovanja programa /VIDEO/

Nezavisna televizija “ARENA”, u okviru DOO “ASTRA Media”, moderan je elektronski medij koji je već dvije decenije u vrhu popularnosti i gledanost.

Godišnje emituje 8.760 sati programa, od čega 6.380 sati vlastite produkcije. Program NTV „Arena“ je prepoznatljiv po programu iz oblasti medicine, obrazovanja, kulture, sporta i temama iz agrara i života na selu, u formi specijalizovanih autorskih emisija. „DNEVNIK“ je najgledanija informativna emisija koja se emituje u 17 i  19 časova, a obogaćena je i specijalnim dodatkom „Tema plus“. Udarna emisija „Dnevnik“ ranije se zvala „Fleš“.

 „Arena“ je od osnivanja imala tegoban put, ali su u ovoj medijskoj kući prebrodili sve teškoće i danas sa optimizmom obilježavaju 21. godišnjicu uspješnog rada.

„Arena“ se putem zemaljskog signala gleda na području Semberije, Majevice, Posavine i Podrinja, gdje je dostupna za oko 300 hiljada potencijalnih gledalaca. Program se emituje i u mreži svih najvećih kablovskih operatera – u RS za oko 800 hiljada, a u Federaciji BiH za blizu 500 hiljada gledalaca, što u ukupnom broju iznosi oko milion i po potencijalnih gledalaca. Sve veći broj prijatelja „Arene“ pronalazi njene programske sadržaje na društvenim mrežama, web sajtu i drugim internet platformama, tako da je broj korisnika praktično neograničen, a dostupnost signala proširena na globalni svjetski nivo.

Firma “ASTRA-MEDIA” osnovana je 05.08.1998.godine, sa sjedištem u Bijeljini, radi pokretanja Nezavisnog TV studija, kao osnovne djelatnosti, s ciljem djelovanja kao regionalni dopisnički afilijentski centar Televizije OBN – prve multietničke i multientitetske televizije u BiH.

Vlasnik firme DOO “ASTRA MEDIA” Bijeljina je Darko Milošević, dipl.profesor književnosti, koji je ujedno direktor i glavni i odgovorni urednik, sa velikim novinarskim i uredničkim iskustvom u brojnim i uglednim medijima

NTV studio “ARENA” je kao regionalni dopisnički centar OBN-a pokrivao 13 opština sjeveroistočne Bosne, u čijem povezivanju je dao značajan doprinos, a posebno u praćenju procesa arbitraže za Distrikt Brčko.

Ubrzo nakon toga, “ASTRA-MEDIA”, u okviru NTV studija “ARENA”, pokreće i vlastitu proizvodnju i emitovanje programa.

Signal je pušten u etar 19.avgusta 1999.godine, iz prostorija Gradskog bioskopa, putem predajnika smještenog na silosu u Bijeljini.

Vremenom produkcija se kontinuirano povećavala i širila. U tom periodu NTV studio “ARENA” dobija i ulogu dopisničkog centra OBN-a za izvještavanje s područja SR Jugoslavije.

Zbog objektivnog i nepristrasnog izvještavanja dopisnički centar je nailazio na niz prepreka, kao što je hapšenje dopisnika i zaplijena skupocjene reporterske opreme. S obzirom da u to vrijeme nezavisni, nestranački i profesionalni profil programa nije bio po volji moćnicima, radnici NTV studija “ARENA” su zbog takvog karaktera medija, trpjeli različite pritiske i fizičke napade. U dva navrata došlo je do razbojničkog upada u prostorije televizije, a na objekat i kancelarije je pucano iz vatrenog oružja. Tom prilikom ukradena je skupocjena digitalna kamera i druga TV-oprema, koja nikad nije pronadjena.

Cjelokupan razvoj firme počivao je, a i danas je baziran isključivo na vlastitim sredstvima (podizanje antenskog sistema, nabavka studijsko-režijske opreme, izgradnja i  adaptacija poslovnog prostora i dr).

Takodje, putem vlastite Agencije za medijsku promociju, marketing i odnose s javnošću  „Astra media“ , ostvaruje se saradnja sa klijentima na planu prezentacija, obilježavanja jubileja, proslava, akcija i slično, sa kompletnom uslugom. Poseban vid usluge predstavlja i djelatnost  Agencije „Astra nekretnine“, sa dugogodišnjom tradicijom, koja pruža usluge posredovanja u kupoprodaji nekretnina, sa bogatom bazom ponude.

NTV „ARENA“ je proteklih godina učestvovala kao nosilac, ili partner, u više projekata različite tematike, i na taj način dala svoj doprinos realizaciji i medijskoj afirmaciji više desetina projekata za koje organizatori nisu imali obezbijedjena  finansijska sredstva za te namjene.

Na taj način se učestvovalo u projektima niza udruženja gradjana, institucija, humanitarnih organizacija i sl.

Istovremeno, NTV „Arena“ je profesionalno realizovala više značajnih komercijalnih reportažno-filmskih  projekata, a redovno je bila prisutna na licu mjesta kod svih obilježavanja značajnih manifestacija i jubileja, te praćenja posljedica elementarnih nepogoda i drugih nesreća (poplave, požari, grád, suša, saobraćajne nezgode i sl).

Šta su o nama rekli poslovni partneri i prijatelji naše televizije, kao i građani Bijeljine:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.