Novi tim na čelu Grada za brži razvoj /VIDEO/

Uspostavljanje široke političke koalicije na nivou Skupštine Grada Bijeljina i mladi i perspektivni ljudi koji su preuzeli neke od najviših funkcija u Gradskoj upravi dokaz su da se samo jedinstvom mogu rješavati problemi građana i graditi bolja i uspješnija Semberija, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić na konferenciji za medije sazvanoj s ciljem predstavljanja novog tima na čelu Gradske uprave.

Mićić je istakao da će njegov novi zamjenik Marko Mihajlović, predsjednik Skupštine Grada Aleksandar Đurđević, te dugogodišnji saradnik Predrag Jović, koji će obavljati funkciju gradskog menadžera, još energičnije raditi na realizaciji kapitalnih projekata.

– Na prethodnoj sjednici Skupštine Grada usvojili smo rebalans budžeta koji podrazumijeva korištenje 20 miliona konvertibilnih maraka za kapitalne investicije. Od toga, 11,5 miliona KM su kreditna sredstva, a 8,5 miliona KM izdvojili smo iz redovnog budžeta. Moram istaći da je Grad zbog pandemije korona virusa već zabilježio četiri miliona KM gubitka, ali da nam je Vlada Republike Srpske dala oko dva miliona KM u okviru projekta pomoći lokalnim zajednicama – naveo je Mićić.

Gradonačelnik Bijeljine je naglasio da je prije desetak dana počela gradnja nove Autobuske stanice, za šta je planirano 3,2 miliona KM, da je trasa novog auto-puta koji će prolaziti kroz Bijeljinu usmjerena bliže poslovno-industrijskim zonama, kao i da je u toku ili će početi niz manjih projekata, uključujući asfaltiranje brojnih puteva.

– Nadam se da ćemo ubrzano raditi na nastavku izgradnje drinskog nasipa, a dodao bih da je u toku i asfaltiranje osam puteva, za šta je zaslužan Predrag Jović koji je kao zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH za ove potrebe obezbijedio pola miliona KM – kaže Mićić.

Zamjenik gradonačelnika Marko Mihajlović rekao je da će novu dužnost obavljati savjesno, sa ciljem realizacije započetih projekata.

– Sve što je planirano možemo da završimo timskim radom. Ovo je politički trenutak koji otvara novo poglavlje razvoja Semberije – kaže Mihajlović.

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević izrazio je zadovoljstvo zbog postizanja političke sinergije na lokalnom i republičkom nivou.

– Učiniću sve kako bi Skupština Grada bila servis svih građana Semberije. Već tokom sedmice ću napraviti sastanke sa odbornicima, načelnicima odjeljenja u Gradskoj upravi, direktorima preduzeća, kako bismo napravili precizan plan djelovanja do lokalnih izbora – dodao je Đurđević.

Predrag Jović, koji će od danas vršiti dužnost gradskog menadžera, zahvalio je gradonačelniku Mićiću na povjerenju i najavio nove infrastrukturne projekte.

– U planu je izgradnja novog vrtića između Intergaja i Koviljuša, imamo izrađen projekat, i za ovu investiciju ćemo se obratiti i višim nivoima vlasti. Potpuno ćemo rekonstruistati Ulicu Stefana Dečanskog, odnosno tzv. koridor, postaviti drvorede, biciklističke i pješačke staze, a jedan od najvećih ciljeva je izmještanje Kasarne van grada i izgradnja novog gradskog jezgra na tom mjestu, gdje će postojati sadržaji za građane svih starosnih dobi. Posebnu pažnju posvetiću marginalizovanim grupama, odnosno licima sa invaliditetom. Urbanizovaćemo Bijeljinu i truditi se da sprovedemo većinu ciljeva iz Agende 2030 – istakao je Jović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *