Novi detalji o slijetanju helikoptera; Slike sa Cetinja pokazuju duboke podjele u Crnoj Gori /VIDEO/

Patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril čestitao je ustoličenje mitropolitu Joanikiju, navodeći da je Ruska pravoslavna crkva sa zabrinutošću pratila događaje u Crnoj Gori, moleći se za mir u toj zemlji.

Protesti protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Crnoj Gori su veštački i mogu se povezati sa predsednikom te zemlje Milom Đukanovićem, izjavio je za RIA Novosti sekretar Odeljenja za međunarodne veze Ruske pravoslavne crkve (RPC) Igor Jakimčuk. Nerede je organizovao predsednik Đukanović u pokušaju da povrati vlast, koju postepeno gubi rekao je on.

Politički analitičar Dragomir Anđelković ocijenio je da je crnogorski predsjednik Milo Đukanović organizovanjem nereda na Cetinju pretrpio žestok poraz.

U trenutku kada se država suočavala sa blokadom putnih pravaca, premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić lično je preuzeo punu odgovornost i punu kontrolu, uspostavio red i odlučno zaštitio Ustav, javni red i mir i državu Crnu Goru, izjavio je Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini. Neko je želio da ospori pravo Mitropoliji crnogorsko-primorskoj da ustoliči svog mitropolita Joanikija tamo gde se ustoličavaju mitropoliti, u svojoj kući, u Cetinjskom manastiru, rekao je za RTS jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

U Crnoj Gori nakon nereda na Cetinju koji su prethodili ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru nema pobjednika, a sada je najveća odgovornost na političkoj eliti, ocijenio je zamjenik predsjednika Građanske alijanse Zoran Vujičić

Dva službenika Aviohelikopterske jedinice MUP-a odbili su zadatak – da se stave na raspolaganje Upravi policije. Danas  novi detalji o slijetanju helikoptera na Cetinje. Prema navodima medija u Crnoj Gori, koordinator službi bezbjednosti Dritan Abazović, njegovi savjetnici, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i direktor Uprave policije Zoran Brđanin iz kabineta potpredsjednika komandovali su akcijom.

Policajac koji je ostavio pušku da bi se prekrstio, nakon zvona koje je označilo ustoličenje je Petar Knežević, heroj sa Košara i pripadnik crnogorske Protivterorisitčke jedinice iz Podgorice. Na društvenim mrežama se pojavila i fotografija mitropolita Joanikija i policajca Kneževića.

Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju, uputilo je sudu u tom gradu predlog da se Veselinu Veljoviću, aktuelnom savetniku predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića odredi pritvor. Veljović je priveden juče zbog krivičnog djela napad na službeno lice.

Iz Uprave policije je saopšteno da je zbog incidenata na Cetinju privedeno 14 osoba, da su dvije uhapšene, da je povrijeđeno sedam policajaca i najmanje 30 demonstranata. Prema podacima iz Hitne medicinske pomoći na Cetinju, ukupno je pregledano 60 osoba.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *