Nevrijeme napravilo probleme u BiH i regionu /VIDEO/

Jučerašnji dan i protekla noć bili su teški za građane Sokoca.

Slučaj u kojem su muškarac i dijete sinoć bili zarobljeni na putu udaljenom 20 kilometara od Sokoca nakon što je na put palo drvo zbog snažnog vjetra i snježnih nanosa je uspješno riješen.

Pojedina sela oko Sokoca su potpuno odsječena. Kako bi ovu lokalnu zajednicu odblokirali od snježnih nanosa na terenu danas intenzivno rade   ekipe preduzeća Romanijaputevi, kao i dodatna mehanizacija potrebna za čišćenje.

Jako nevrijeme zahvatilo je i opštinu Han Pijesak. Došlo je do prekida snabdijevanja električnom energijom, a veliki broj mještana je bez vode. Zbog pada određenog broja stabala na terenu su ekipe Šumskog gazdinstva.

Skoro svi lokalni putevi u srebreničkoj opštini su neprohodni, ali su padavine prestale i u toku je čišćenje putnih pravaca i saniranje kvarova na elektromreži koje je izazvao vjetar na dalekovodima.

Olujna bura pričinila je materijalnu štetu i u Trebinju. Uslijed jakog olujnog vjetra koji je sinoć zahvatio Hercegovinu, značajniju materijalnu štetu pretrpio je i Mostar.

Snijeg je napravio pometnju širom Srbije. Brojni putevi su neprohodni, a na teritoriji opštine Crna Trava proglašena je vanredna situacija. Na terenu su pripadnici MUP-a koji evakuišu građane iz zavejanih područja.

U automobilu pronađeno tijelo muškarca

Muškarac R.Č. (66), čije je beživotno tijelo pronađeno u zavijanom automobilu u rejonu sela Branjice, kod Sjenice, umro je od posljedica smrzavanja, izjavio je danas ljekar Doma zdravlja Sjenica Sanjin Mehmed Bašić.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije su na terenu zbog povećanih snežnih padavina i pomažu ugroženom stanovništvu.MUP Srbije je saopštio da su tokom protekle noći na putu Novi Pazar–Sjenica pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice evakuisali 20 osoba iz zavejanih automobila, među kojima je bilo petoro djece . Na Mokroj Gori evakuisana su djeca iz zavijanog autobusa.    

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je do pucanja vodovodne cevi u blizini Autokomande došlo zbog velikih temperaturnih oscilacija, te da je sada situacija pod kontrolom.

Materijalne štete ima širom Hvatske.Kod Masleničkog mosta prevrnula su se tri šlepera, a u nesreći je učestvovao i jedan automobil koji je naletio na dva prevrnuta kamiona.

U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije.Jak vjetar duvao je i na crnogorskomdelu Jadrana, gdje su takođe padala stabla, dok je na sjeveru Crne Gore jaka mećava ugrozila kretanje vozila. 

Jak vjetar, koji duva na području Nikšića, odnio je krov sa Studentskog doma “Braća Vučinić”, kao i sa jedne stambene zgrade i više drugih objekata.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *