Nepravilnosti u 13 kontrola, izrečene kazne od 11.100 KM

Republička uprava za inspekcijske poslove je proteklog vikenda pojačano kontrolisala poštovanje mjera zaštite od epidemije virusa korona u zajednici i radnim sredinama, te je u 13 kontrola utvrdila nepravilnosti, kaznivši odgovorne sa 11.100 KM.

Inspektorat je ove kontrole, kojih je u Srpskoj tokom vikenda bilo 514, obavio u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave.

“Kazne su izrečene jer se kontrolisani subjekti nisu dosljedno pridržavali propisanih preventivnih mjera koje se odnose na obezbjeđivanja fizičke distance, broj lica koja istovremeno borave u objektu, te korišćenje zaštitne opreme”, saopšteno je iz Inspektorata.

Tokom vikenda akcenat u kontrolama bio je usmjeren na ugostiteljske objekte u večernjim časovima kada se mogla očekivati veća frekvencija građana, kao i vozila javnog prevoza u kojima se na dnevnom nivou smjenjuje veći broj korisnika.

“Cilj inspekcije nije kažnjavanje, već da se sprovođenjem svih preventivnih mjera širenje virusa korona suzbije koliko je moguće. Zajednički interes je nesmetan rad poslovnih subjekata uz poštovanje svih mjera na suzbijanju širenja bolesti izazvane virusom, a s ciljem što lakšeg prevazilaženja poteškoća izazvanih pandemijom”, naveli su iz Inspektorata.

(foto: RTRS)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *