Neophodno prijaviti nepoželjne sadržaje na društvenim mrežama

Učenicima sedmih razreda Osnovne škole “Knez Ivo od Semberije” u Bijeljini održano je predavanje o sprečavanju maloljetničke delikvencije i podizanju svijesti učenika o rizicima i opasnostima korištenja društvenih mreža.

Aleksandar Miladinovića sa Policijske akademije Banjaluka rekao je da je cilj predavanja da djecu upozore na sve opasnosti koje vrebaju sa društvenih mjera.

“Tu smo da djecu uputimo na pravilno korištenje internet stranica, odnosno kako oni da se odbrane od svega negativnog na mrežama, da nauče šta smiju, a šta ne smiju da rade”, rekao je Miladinović.

On je istakao da učenici moraju da znaju kome i kada da se obrate u slučaju da naiđu na opasnosti koje se na mrežama nailaze.

“Djeca to znaju prepoznati i treba da prijavljuju, a treba im pružiti mogućnosti da uče o ovim negativnostima”, rekao je Miladinović.

Predavanje o temi “Prevencija maloljetničke delikvencija i pravilno korištenje društvenih mreža” organizovala je Uprava za policijsko obrazovanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijska uprava Bijeljina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *