Neophodna značajna ulaganja u tehnološki razvoj privrede /VIDEO/

Pandemijom virusa korona u najvećoj mjeri pogođeni su sektori turizma i putničkog saobraćaja. Međutim , pad proizvodnje zabilježen je i u još nekoliko sektora.  U Privrednoj  komori  smatraju da je u Srpskoj, sada više nego ikada, potrebno obezbijediti značajna ulaganja u tehnološki razvoj privrede kako bi se neutralisale ili na minimum svele posljedice pandemije virusa korona, ali i negativne tendencije u privrednim kretanjima. Već dvije godine za redom imamo pad privredne aktivnosti, što upućuje na potrebu radikalnijih i značajnijih promjena u svim segmentima djelovanja.

Protekla 2020.godina bila je teška i izazovna godina za privrednike u Srpskoj o čemu svjedoče i ostvareni rezultati kojima raspolaže Područna Privredna komora regije Bijeljina.  Zabilježen je pad industrijske proizvodnje , ukupne robne razmjene sa inostranstvom , a veliki pad proizvodnje bilježi se u prerađivačkoj industriji.

Zatvaranje  granica usljed pogoršanja epidemiološke situacije u najvećoj mjeri ugrozilo je privredu Srpske.

On kaže da je predložen i dio mjera za robu široke potrošnje.

Tokom prošle godine ukazivali su na značaj kampanje “Naše je bolje “, kako bi se i na taj način pomogno domaćoj privredi. Ova reklama bila je istaknuta na 55 bilborda u Srpskoj ali i putem medija i društvenih mreža.

Prema Gajićevim riječima na području koje pokriva Područna  Privredna  komora regije  Bijeljina zabilježen je jako mali broj privrednih subjekata koji su obustavili poslovanje zbog pandemije virusa korona.

U novoj 2021.godini nadaju se boljem poslovnom ambijentu.

Gajić je svim građanima i privrednicima poželio sreću i uspjeh u novoj poslovnoj godini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *