Nema zastoja u snabdijevanju namirnicama

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i gradonačelnici Istočnog Sarajeva i Gradiške, te načelnici opština Modriča. Milići, Derventa, Ribnik, Čelinac, Kalinovik, Pale, Sokolac. Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža konstatovali su u telefonskom razgovoru da je situacija u ovim lokalnim zajednicama zadovoljavajuća i da nema nema zastoja u snabdijavanju životnim i drugim namirnicama.

Višković je sa gradonačelnicima i načelnicima razgovarao o epidemiološkoj situaciji, poštivanju mjera Republičkog štaba za vanredne situacije i gradskih i opštinskih štabova. Kao i o snabdjevenosti životnim namirnicama u ovim lokalnim zajednicama, saopšteno je iz Biroa Vlade.

Premijer Srpske upoznao je sagovornike o tome da je Republički štab za vanredne situacije produžio važenje svojih zaključaka do 13. Aprila, te da je i korigovao pojedine koji se, između ostalog, odnose na rad pojedinih trgovinskih objekata i kretanje lica sa navršenih 65 godina i starijih.

U saopštenju se navodi da je apelovano da se građani dosljedno pridržavaju svih propisanih mjera zaštite od virusa korona. Posebno oni kojima je naređena kućna izolacija.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković svakodnevno je kontaktu sa predstavnicima vlasti u lokalnim zajednicama u Srpskoj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *