Nema mjesta panici zbog korona virusa, preduzete potrebne mjere /VIDEO/

Banjalučanin koji je na trenutnom radu u Italiji, prva je osoba u Srpskoj kod koje je nakon testiranja utvrđeno da ima virus korona.

Utvrđeno je da je ovim virusom zaraženo i njegovo dijete, dok je supruga nakon testiranja bila negativna na virus, njeno testiranje će se ponoviti za nekoliko dana, jer tako nalaže protokol.

Možemo očekivati još slučajeva – rekao je Šeranić, te dodao da nema potrebe za panikom. Šeranić je naglasio da je stepen izlječenja kod zaraženih virusom korona veoma visok. On je apelovao na građane da se pridržavaju preporuka s ciljem prevencije, navodeći da je poseban akcenat stavljen na ličnu higijenu.

Nakon što je potvrđen drugi slučaj pojave virusa korona kod jednog učenika u Osnovnoj školi “Branko Ćopić” Banjaluka, škola je zatvorena. Obavljena je dezinfekcija objekta,a Nastave u ovoj osnovnoj školi neće biti danas i sutra.

Nevena Todorović, direktorica Doma zdravlja Banjaluka, rekla je nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije da je danas uzeto 35 uzoraka koji treba da budu ispitani na prisustvo virusa korona. Rezultati testiranja očekuju se večeras ili sutra ujutru.

UKC ima kapacitete da reaguje na virus koronu uvjerava Vlado Đajić, direktor UKC-a Srpske. Opremljena je jedna prostorija za teške pacijente ako do toga dođe – izjavio je Đajić.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da nema razloga za paniku povodom pojave virusa korona u Republici Srpskoj, istakavši da je Srpska tokom posljednjih nekoliko mjeseci zbog mogućnosti pojave ovog virusa preduzela sve potrebne mjere u svim zdravstvenim ustanovama.

“Potpuno sam siguran da zdravstvene institucije i zdravstveni radnici u Republici Srpskoj, kao i svaka zdravstvena ustanova imaju svoj operativni plan”, rekao je Dodik.Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, rekao je da će se pojava virusa korona u Republici Srpskoj odraziti na privredu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *