Nedeljko Ćorić novi ministar saobraćaja i veza /VIDEO/

Višković je rekao da je predložio Ćorića na ovu funkciju nakon što je bivši ministar Đorđe Popović podnio ostavku. Ćorić je narodni poslanik SNSD-a i bivši predsjedni Gradskog odbora SNSD-a u Bijeljini.

Uslijedila je i skupštinska rasprava o ovom prijedlogu.

Mjesto ministra saobraćaja i veza Republike Srpske ostalo je upražnjeno nakon što je Popović podnio ostavku na ovu funkciju kako bi preuzeo mandat u Skupštini Brčko distrikta.

Popović je bivši funkcioner DNS-a koji je, nakon napuštanja ove stranke, zajedno sa Darkom Banjcem osnovao novu stranku – Narodnu partiju Srpske.

Nakon skupštinske rasprave na prijedlog imenovanja ministra saobraćaja i veza, poslanicima se obratio  Radovan Višković.

Nizale su se i replike o radu vlade, povela se polemika i o diplomama ministara i poslanika.

Pred poslanicima i informacija u vezi sa zahtjevom za podnošenje izvještaja visokog predstavnika o civilnom sprovođenju mirovnog sporazuma u BiH za period 2009–2020. godine. Miladin Stanić predložio je na početku sjednice da se ova tačka skine sa dnevnog reda.

Održan je i Aktuelni čas na kojem su poslanici imali priliku da postavljaju pitanja ministrima. Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da su se pripadnici policijskih agencija na nivou BiH sa prebivalištem u Republici Srpskoj okupili danas ispred Narodne skupštine Srpske u Banjaluci radi rješavanja njihovog zahtjeva o mogućnostima promjenama Zakona o PIO. Lukač je rekao da je moguće da se ovo pitanje nađe u Narodnoj skupštini Republike Srpske da se o njemu odlučuje, nakon čega će dati stav MUP-a Republike Srpske o tome.

Pred Skupštinom je dosta zakonskih prijedloga i rada a prtedviđeno je da poslanici zasijedaju danas i suitra dok je četvrtak dan za glasanje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *