Nazire se kraj epidemije, ali još je rano reći kada /VIDEO/

Srbija je ušla u 10. nedjelju epidemije i može se očekivati da se kriva zaraženosti spusti i na jedan odsto. Uz nova pravila i mjere prevencije, od jutros su sa radom počele predškolske ustanove, kao i produženi boravak za djecu u školama. Vlada će donijeti uredbu o uslovima pod kojima će moći da se uđe u zemlju. Nastavljeno je i zasjedanje Skupštine Srbije, ali i štrajk poslanika na stepeništu ispred Parlamenta.

U Srbiji se smanjuje broj oboljelih od Kovida – 19 te broj osoba koje su na respiratoru. Leskovac je novo žarište virusa. Škole u Srbiji su ponovo otvorene, a od jutros rade I Vrtići u Srbiji. Epidemija se ne gasi, ona se smiruje i to može da potraje, rekao je za RTS Goran Stevanović, direktor Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Srbije

Epidemiološku situaciju u Srbiji i danas je u sjenu bacio štrajk glađu poslanika Skupštine Srbije. Aleksandar Martinović i Sandra Božić, koji su cijele noći bili na stepenicama parlamenta gdje od juče štrajkuju glađu, kažu da neće odustati od svojih zahtjeva jer, po njihovoj ocjeni, tužilaštvo ne radi svoj posao.

Ocjenjuju da je licemjerno i to što je Boško Obradović, koji takođe štrajkuje, noć proveo u zgradi Skupštine Srbije.

Poslanik Dveri Boško Obradović tvrdi drugačije, kaže da nije unio hranu u zgradi Narodne skupštine, gdje je proveo noć, već da uzima samo tečnost. Obradović kaže da je štrajk glađu za njega “malo stroži post” i da će ga primjenjivati 24 sata dnevno.

Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković danas oko 11 sati izašla je iz zgrade parlamenta i obišla poslanike koji su noć proveli u štrajku ispred skupštine.

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić kaže da će razmisliti da li će nastaviti štrajk glađu, koji je započeo juče ispred Skupštine Srbije, jer su, kako kaže, drugi poslanici “plagirali” njegov čin.

Obradović poručuje da Njegova poruka, ostaje ista – traži da se izbori odlože jer su protivustavni.

Lider Dveri Boško Obradović je na konferenciji za novinare na stepenišu Narodne skupštine rekao da borba za odlaganje izbora nije gotova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *