Nastavak razgovora o povećanju primanja radnika u zdravstvu /VIDEO/

Na sastanku ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alena Šeranića i predstavnika Sindikata zdravstva i socijalne zaštite rečeno je da će biti nastavljeni razgovori o sindikalnim zahtjevima za povećanje primanja radnika u ovoj oblasti, uz pozitivnu ocjenu najave srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će plate u narednom periodu biti veće 10 odsto.

Šeranić je nakon sastanka novinarima u Banjaluci rekao da je jedan od zahtjeva Sindikata bio da se definiše način primanja radnika i kada je riječ o toplom obroku.

“I ranije su vođeni razgovori da se nađu određeni proračuni i načini obezbjeđenja odgovarajućih sredstava na tom planu. Dakle, to je zahtjev koji podrazumijeva aktivnost više ministarstava i institucija, a mi ćemo o tome svakako nastaviti razgovore sa sindikalcima i saslušati njihove prijedloge”, naveo je Šeranić.

On je rekao da je njegova želja da svi zdravstveni radnici i ljudi u Srpskoj imaju veća primanja, ali da se mora voditi računa o obezbjeđivanju potrebnih sredstava.

Šeranić je dodao da je sa sindikalcima razgovarano i o boljoj organizaciji sistema zdravstvene i socijalne zaštite u Srpskoj.

Predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Nikola Crnčević rekao je novinarima da zahtijevaju da budu povećana primanja radnika u ovoj oblasti sa akcentom na izdvajanje toplog obroka i regresa na postojeći platni koeficijent, odnosno da se posebno iskazuju topli obrok i regres na postojeću platu.

On je istakao da radnici nisu zadovoljni posljednjim povećanjem plata koje se desilo početkom ove godine, jer je to povećanje, kako je ocijenio, pojela aktuelna inflacija.

“Ministar je saglasan da o ovome nastavimo pregovore”, rekao je Crnčević i dodao da je svako povećanje plata dobrodošlo, kao i unapređenje uslova rada radnika.

Sjednica je održana u Domu sindikata u Banjaluci, a prisustvovala je i predsjednik Saveza sindikata Ranka Mišić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *