Narednih sedam dana podjela prskalica i rasade

U narednih sedam dana biće podijeljeni prskalice i rasadni materijal, koji su dio sjetvenih paketa koje je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske obezbijedilo s ciljem omasovljenja proljećne poljoprivredne sjetve.

Pomoćnik resornog ministra Miroslav Bojić rekao je Srni da je Ministarstvo obezbijedilo 9.000 sjetvenih paketa koji sadrže sadni materijal za desetak vrsta povrća, đubrivo, kao i sredstva za pospješivanje rasta, te prskalicu.

“Preostalo je još da u pojedinim regijama podijelimo prskalice i rasad poljoprivrednih kultura koje se sade u maju”, rekao je Bojić.

Bojić je naglasio da će time biti završena velika akcija Ministarstva, čiji je cilj, s obzirom na krizne okolnosti, povećati zasijane površine i domaću proizvodnju hrane.

“Očekujemo da će zahvaljujući ovoj podršci biti zasađeno oko 500 hektara više površina kada je riječ o baštenskim kulturama, te isto toliko više zasijane površine sojom, dok se očekuje i oko 3.000 hektara više zasijane površine kukuruzom”, rekao je Bojić.

Cilj ovih aktivnosti, za koje je izdvojeno 2,5 miliona KM, jeste podstaći mala poljoprivredna gazdinstva, koja nisu nužno u sistemu podsticaja, kao i socijalno ugrožene kategorije, nezaposlena lica i druge socijalno osjetljive grupe stanovništva koje imaju u posjedu obradivo zemljište, da se posvete domaćoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.