Nakon kontrola, nekoliko poreskih obveznika podnijelo zahtjev za registraciju djelatnosti

Nekoliko poreskih obveznika u Republici Srpskoj podnijelo je zahtjev za registraciju djelatnosti, kao rezultat aktivnosti koje nadležna inspekcija realizuju na terenu, rečeno je Srni u Poreskoj upravi.

Iz Poreske uprave ističu da su izrečene i zabrane obavljanja djelatnosti i prekršajni nalozi licima koja nisu registrovana, odnosno zbog rada na crno.

“Poreskim zakonodavstvom u Republici Srpskoj kao jedna od vrsta kontrole predviđena je kontrola neregistrovane djelatnosti koja se vrši u skladu sa propisima kojima se uređuje rad inspekcija, odnosno u saradnji sa republičkim Inspektoratom”, pojasnili su iz Poreske uprave.

Oni su dodali da se prikupljaju informacije o poreskim obveznicima za koje postoje indicije da obavljaju neregistrovanu djelatnost, te se takve informacije prosljeđuju Inspektoratu.

U Poreskoj upravi kažu da je saradnja sa inspekcijskim organima na zavidnom nivou, kao i da se kontinuirano održavaju sastanci kada je riječ o neregistrovanim djelatnostima.

“Imenovan je i predstavnik Poreske uprave u zajednički tim sa Inspektoratom i Ministarstvom unutrašnjih poslova s ciljem praćenja i unapređenja rada u oblasti zajedničkih kontrola”, navode iz Poreske uprave.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *