Najstariji par na svijetu otkriva tajnu srećnog i uspješnog braka

Džon i Šarlot Henderson upoznali su se još kao studenti, a sada zajedno imaju ukupno 211 godina i slave 80 godina braka! Evo šta kažu – šta je važno za srećan i uspješan brak.

Džon i Šarlot proslaviće 15. decembra osam decenija braka, ali to nije sve – ovaj ljubavni par iz Ostina (Teksas) upisan je u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji bračni par na svijetu, a zajedno imaju 211 godina.

On sada ima 106 godina, dok je njegova višedecenijska ljubav samo godinu dana mlađa. Upoznali su se kao studenti 1934. godine, a kažu da su se zaljubili na prvi pogled.

“Šarlot me je pogledala preko ramena i nasmiješila se i odmah sam znao da želim na sastanak sa njom”, prisjeća se dekica dana kada je u hodniku Univerziteta u Teksasu ugledao svoju dragu.

Hendersonovi su se vjenčali pet godina kasnije, a na svoj medeni mjesec su potrošili samo sedam dolara za hotelsku sobu.

S obzirom na njihove godine starosti, ali i ljubav koja traje 80 godina, Džon i Šarlot imaju savjet i za srećan brak i za dugovečnost.

“Živjeti umjereno”, rekao je Džon u intervjuu 2017. godine. “Ništa ne radimo previše. Jedite dobro. Spavajte dobro. Nemojte previše da pijete. Nemojte da se prejedate. Vježbajte redovno”, savjetuje on.

A kada je riječ o uspješnom braku, smatra da je ključno da budete topli i srdačni prema svom partneru.

Šarlot smatra da im je upravo brak pomogao da “pređu” stotu godinu života.

“Toliko smo uživali otkako se Džon penzionisao. Putovali smo mnogo. Stalno smo zauzeti i mislim da to pomaže”, zaključila je ona.

(mondo.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *