Najčešći prekršaji fizički napad i svađa

U prvoj polovini godine u Bijeljini je evidentirano 206 narušavanja javnog reda i mira, što je značajno manje u odnosu na isti period lani kada su zabilježena 452 slučaja, navodi se u informaciji bijeljinske Policijske uprave.

Zbog narušavanja javnog reda i mira uhapšeno je 47 lica, podneseno 28 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 207 prekršajnih naloga protiv 251 lica.

Prilikom narušavanja javnog reda i mira nije bilo težih posljedica po lica, a pri uspostavljanju narušenog javnog reda i mira zabilježen je jedan napad na pripadnike policije.

U 169 slučajeva narušavanja javnog reda i mira izvršilac je bilo jedno lice, sa dva do pet lica zabilježeno je 37 slučajeva, a nije bilo narušavanja javnog reda i mira u kojem je učestvovalo pet i više lica.

Najviše prekršaja javnog reda mira izvršeno je fizičkim napadom u 97 slučajeva, svađom, vikom i nepristojnim ponašanjem 75, vrijeđanjem drugog lica 40, ometanjem državnih organa u vršenju javnih funkcija 30, ugrožavanjem bezbjednosti prijetnjom napada na život i tjelo 17.

U izvještaju se navodi da su najčešći uzroci prekršaja međukomšijska i slična netrpeljivost u 95 slučajeva, najčešća mjesta narušavanja javnog reda i mira trgovi i ulice u 103 slučaja i ugostiteljski objekti 35.

U vaspitno-obrazovnim ustanovama evidentirana su dva narušavanja javnog reda i mira.

Radnim danima dogodilo se više prekršaja 137, nego u dane vikenda i praznika 67.

Među izvršiocima prekršaja najbrojniji su oni starosne dobi od 30 do 40 godina – 61, a među počinicima je i šest maloljetnika.

Prekršaje su izvršila 223 muškarca i 30 žena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *