Najavljene investicije u putnu infrastrukturu vrijedne 200 miliona KM /VIDEO/

Republika Srpska je pokazala sposobnost da može da investira i da radi što pokazuju brojna ulaganja u putnu infrastrukturu i modernizaciju i izgradnju puteva, kažu nadležni. Za dva mjeseca počeće rehabilitacija puta od Pala do Jahorine,a  vlasti Srpske najavljuju i nove investicije u drugim dijelovima Srpske.

Cilj svih ulaganja jeste poboljšanje standarda i života ljudi koji ovdje žive, poručio je premijer Radovan Višković. On je  najavio znatne investicije za istočni dio Republike Srpske dodajući da će time biti riješen i problem brzih puteva kroz Republiku Srpsku.

On je najavio da će za dva mjeseca početi rekonstrukcija puta od Pala do Jahorine, te da će na planini biti napravljen i obilazni put u dužini od dva kilometra.Predsjednik Vlade Republike Srpske je najavio i infrastrukturna ulaganja u Hercegovinu.

U ovoj i idućoj godini više od 200 miliona KM biće uloženo u rekonstrukciju regionalnih i magistralnih puteva. Strateško pitanje u Srpskoj je razvoj infrastrukture, kaže srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. On  je najavio i rekonstrukciju magistralnog puta od Zvornika do Pala, koja podrazumijeva treću traku, čime će biti izbjegnute crne tačke i omogućen brži transport.

Kako je rekao, samo dodatna investiciona potrošnja može vratiti privredu i dati joj snagu da pretrpi štetu nastalu epidemijom virusa korona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *