Nabavka traktora “belarus” uz subvenciju Vlade Srpske

Poljoprivrednici iz Republike Srpske moći će da nabavljaju traktore “belarus” tako što će Vlada Srpske zajedno sa dobavljačem i proizvođačem iz Bjelorusije učestvovati 60 odsto u cijeni, a za realizaciju ovog projekta dogovoren je fond od pet miliona evra, rekao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Savo Minić.

“Dogovorili smo i mrežu distributivnih centara, kao i servisa i rezervnih dijelova koji će biti raspoloživi u roku od 24 časa”, rekao je Minić novinarima nakon sastanka i potpisanog memoranduma o saradnji u oblasti poljoprivrede sa delegacijom iz Bjelorusije.

On je istakao da je ovo rezultat dogovora predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Bjelorusije Aleksandra Lukašenka koji je podrazumijevao i saradnju u oblasti poljoprivrede.

“U Bjelorusiji smo vidjeli da imaju svoje sjemenske sorte, njihove prerađivačke kapacitete, njihovu proizvodnju pesticida, herbicida”, naveo je Minić i dodao da je Bjelorusija partner koji pruža mnogo mogućnosti.

On vjeruje da će uskoro biti završena i priča o regionalnom centru u Republici Srpskoj koji bi podrazumijevao sklapanje i distribuciju proizvoda traktora “belarus” na tržište Srpske, BiH i ostalih zemalja.

“U Srbiji imamo ovlaštenog distributera i uvoznika sa kojim smo dogovorili da će u Srpskoj otvoriti poddistributivnu mrežu na više mjesta”, rekao je Minić.

On je istakao da će razmisliti i o dodatnim oblicima saradnje u segmentima gdje je to moguće.

Minić je naveo da su razgovarali i o turizmu, te da je sastanku prisustvovao i ministar trgovine i turizma Srpske Denis Šulić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *