Na Zlatiboru počela s radom najduža gondola na svijetu /VIDEO/

Zlatiborska “Gold gondola”, žičara u čiju izgradnju je opština Čajetina investirala 13,5 miliona evra iz sopstvenih sredstava, počela je danas zvanično da radi.

Kapacitet kompletne žičare, duge 8,9 kilometara, trenutno je na jedan čas 600 osoba, koje mogu da koriste 55 kabina.

Planirano je i povećenje kapaciteta žičare, za čiju izgradnju je korištena francuska oprema, a investicija će se isplatiti za 10 godina, rečeno je na svečanosti, kojoj je prisustvovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je čestitao svima za uspješno obavljen posao i istakao da će taj projekat doprinijeti razvoju Zlatibora, ali i cijele Srbije.

On je rekao i da će država pomoći u nastavku investicija koje se odnose na žičaru, kao i u drugim infrastrukturnim projektima na Zlatiboru i oko njega.

“Došao sam ne zbog političkih razloga, već da pokažem koliko se radujem svakom uspehu u Srbiji”, rekao je Vučić i naglasio da je ponosan na sve što je urađeno u vezi sa ovim projektom.

Prema njegovim riječima, država će pomoći razvoj svakog projekta, bez obzira koja je politička opcija na vlasti.

Predsjednik opštine Čajetina Milan Stamatović zahvalio je svima koji su pomogli izgradnju žičare, podsjetivši da je postojao niz opstrukcija od birokratije na lokalnom nivou i, kako je rekao, nerazumnih ministara u nizu prethodnih vlada.

Stamatović je zahvalio Vučiću što je podržao projekat izgradnje žičare, poručivši da njegov dolazak vidi kao “početak dijaloga vlasti i opozicije”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *