Na svečanoj sjednici Skupštine uručena gradska priznanja

Na svečanoj sjednici Skupštine grada Bijeljina, povodom obilježavanja Dana grada i osamdesete godišnjice slobode, uručena su gradska priznanja pojedincima i ustanovama koji su se istakli u doprinosu razvoju i humanijim uslovima života u Semberiji.

Zlatna medalja “Knez Ivo od Semberije” uručena je Gorskoj službi spasavanja – stanica Bijeljina, Republičkoj upravi civilne zaštite, Dobrotvornoj organizaciji “Trojeručica”, Rotari klubu Bijeljina i posthumno za posljednjeg ćurčiju u gradu Đorđa Drvenicu.

Zlatne medalje “Filip Višnjić” uručene su za Srpsko pjevačko društvo “Srbadija”, Dušanu Tuzlančiću za uspješan rad u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva i Novki Jelić za doprinos razvoju predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Tuzlančić je rekao novinarima da su nagrade mladim ljudima podstrek, a onima koji nisu tako mladi one su ponos.

“Zajednički imenitelj svih nagrađenih danas je da su to ljudi koji zdušno, dobro rade svoj posao. To je jedini recept da društvo i država budu srećni, da se probudimo i samo svi radimo ono što najbolje znamo”, ocijenio je on.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić rekao je na svečanosti da je Srpska garant opstanka srpskog naroda i svih koji u njoj žive, da Republika Srpska nema alternativu i da je ideal srpskog naroda mir i sloboda.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević rekao je da borba za slobodu i dalje traje i da ne smije nikada da prestane.

“I danas postoje razni totalitarni pravci, nastojanja da se upravlja svijetom, da se od malih naroda uzmu resuri i da im se nametne način života, vidimo to i u BiH i Republivi Srpskoj, zato moramo nastaviti borbu za slobodu”, rekao je Đurđević novinarima uoči svečane sjednice.

On je rekao da je ovo vrijeme za sabornost.

“Danas je vrijeme za dogovor o budućnosti, viziju i strategiju, da ne bismo prokockali šansu koju su nam u prethodnim decenijama omogućili naši preci”, poručio je Đurđević.

Uoči svečane sjednice Dan grada Bijeljine čestitao je ministar za privredu i preduzetništvo Vojin Mitrović, uz želju sugrađanima da imaju što više zdravlja i puno porodične sreće.

“Želim da se u novoj kalendarskoj godini u Bijeljini rađa što više djece, da se broj nezaposlenih stalno smanjuje. Bijeljina zaslužuje da se ekonomski razvija, prije svega zbog svog poslovnog okruženja i uslova koje ima, da dolaze strane investicije”, rekao je Mitrović i dodao da auto-put koji se gradi stvara novu perspektivu gradu za ekonomski razvoj.

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Čedomir Stojanović čestitao je sugrađanima 80 godina od oslobođenja u Drugom svjetskom ratu i istakao da je Bijeljina izrasla u moderan grad i poželio da nastavi sa razvojem.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *