Čestitka sugrađanima za Dan grada

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević čestitao je sugrađanima Dan grada i osamdesetu godišnjicu slobode.

On kaže da je u istoriji Semberije 24. septembar 1943. godine zapisan kao dan kada je Bijeljina prvi put ugledala slobodu nakon više od dvije godine robovanja pod najgorim zlom koje je ikada zadesilo ovu ravnicu i cijeli svijet.

“Sa vremenske udaljenosti od osam decenija i nakon svega što smo prošli od tada, može nam se desiti da danas slobodu shvatamo olako, kao nešto što se samo po sebi podrazumijeva. Ipak, sloboda nije došla sama od sebe, niti je pala s neba. Dužni smo da se sjećamo svih boraca i žrtava, cijeneći njihove živote koje su dali za slobodu koja i dalje traje”, istakao je Đurđević.

Prema njegovim riječima, i sada postoje totalitarne ideje koje imaju drugo, naizgled umiveno lice, ali im je svrha ista – gospodarenje svijetom, potčinjavanje naroda, iscrpljivanje prirodnih resursa, izazivanje sukoba među malim nacijama, nametanje drugačijeg načina života.

“Zato borba za slobodu nikada ne smije prestati. Danas je to borba i za biološki opstanak, veći natalitet, zdravu životnu sredinu, bolnice i škole u kojima osoblje zna i voli svoj posao, za saradnju sa svima koji u tome vide šansu za napredak”, naveo je Đurđević.

To je i borba za više posla, kaže predsjednik Skupštine grada Bijeljina, za srećnu mladost, srednje životno doba ispunjeno zadovoljstvom i uspjesima i borba za dostojanstvenu starost.

“I danas nam treba društvo čiji članovi će poštovati svačiji načina života, uvjerenja, religiju, ali i podržavati i pomagati svoje bližnje. U društvu tolerancije najbolje se razvijaju ekonomija, poljoprivreda, obrazovanje, zdravstvo, sport i sve druge društvene oblasti, jer se energija ne troši na nepotrebne sukobe”, naveo je Đurđević.

On kaže da se umjesto toga energija usmjerava u zdrave društvene tokove, na dobrobit što više ljudi.

“Vrijeme za sabornost, dogovor o budućnosti, viziju i strategiju, da ne bismo prokockali šansu koju su nam u prethodnim decenijama omogućili naši preci”, konstatuje Đurđević.

On dodaje da sloboda ima i svoju cijenu.

“Naš narod je naučio da podnosi mnoge nevolje u borbi za slobodu, ali i da uživa u njenim plodovima. Na nama je da odlučimo da li ćemo popustiti pod pritiscima koje i trenutno trpimo, ili ćemo nastaviti putem slobode”, zaključio je Đurđević.

Prema njegovim riječima, danas će na svečanoj sjednici Skupštine grada Bijeljine biti i dobitnici gradskih nagrada i priznanja za ovu godinu.

“Čestitamo im i zahvaljujemo na svemu što rade, kako bismo svi živjeli u boljoj lokalnoj zajednici. Dok je ljudi koji se nesebično daju da bi bili uspješni u svom poslu ili humanitarnim i društveno-odgovornim poduhvatima, ovaj grad će imati bolju budućnost. Bijeljino, srećan ti Dan grada”, naveo je Đurđević.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *