Na sjeveru i istoku magla i niska oblačnost duži dio dana

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima na sjeveru i istoku, ali će se u tim krajevima magla ili niska oblačnost lokalno duže zadržati.

U južnim krajevima uglavnom će biti sunčano vrijeme. U mjestima gdje se magla i niska oblačnost duže zadrže biće hladnije u odnosu na druge krajeve, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha od pet do deset, na planinama od dva stepena, a na jugu oko 13 stepeni Celzijusovi.

Duvaće slab vjetar promjenljivih pravaca.

Prema progonozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros u Hercegovini, na jugozapadu i jugozaopadu preovladava sunčano vrijeme, a u ostalim krajevima magla i niske naoblaka. Ponegdje je bilo i slabe rosulje.

Najhladniji jutros su bili Gacko, Han Pijesak, Sokolac i Livno gdje su u 7.00 časova izmjerena minus četiri stepena, u Bugojnu je bilo minus tri, u Mrkonjić Gradu i Šipovu minus dva, a u Sarajevu, Srebrenici, Bileći minus jedan.

Nula stepeni izmjerena je na Čemernu, u Rudom, Grudama i Zenici, jedan stepen jutros je bio u Banjaluci, Prijedoru, Ribniku, Tuzli i na Ivan Sedlu, u Višegradu, Doboju, na Mrakovici, u Novom Gradu, Gradačcu i Sanskom Mostu dva, u Bijeljini i Mostaru četiri, dok je u Neumu izmjereno sedam stepeni Celzijusovih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *