Na sjednici 14. septembra rebalans gradskog budžeta /VIDEO/

Na sjednici Skupštine grada Bijeljine u utorak, 14. septembra, biće razmatran nacrt rebalansa gradskog budžeta i izvještaj o njegovom izvršenju u prvoj polovini godine, najavio je predsjednik gradskog parlamenta Aleksandar Đurđević.

Prema njegovim riječima, među 16 tačaka dnevnog reda biće i odluka o obezbjeđivanju bankarske garancije za sprovođenje eksproprijacije za izgradnju drinskog nasipa.

Đurđević je najavio i povećanje za 20.000 KM bespovratne pomoći samostalnim preduzetnicima radi ublažavanja posljedica epidemije virusa korona, za šta je amandmanom na lokalni budžet ranije obezbijeđeno 180.000 KM.

Pred odbornicima će biti i zaključak o dodjeli priznanja povodom Dana grada – 24. septembra.

Na dnevnom redu su izvještaji o poslovanju lokalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” i Centra za socijalni rad, program rada zimske službe, izvještaj o završenoj žetvi i predstojećoj sjetvi u Semberiji, kao i izvještaji o upisu učenika u osnovne i srednje škole i o stipendiranju studenata.

Nakon međustranačkog sastanka uoči održavanja sjednice Skupštine grada, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je novinarima da će lokalna zajednica raditi na unapređenju položaja lica sa invaliditetom i najavio izgradnju lifta za osobe sa invaliditetom u zgradi Gradske uprave.

Sjednica Skupštine grada Bijeljine u utorak, 14. septembra, biće održana u Centru za kulturu, sa početkom u 10.00 časova.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.