Na oktobarskim izborima više biračkih mjesta u gradu

Na opštim izborima u oktobru u Bijeljini će biti do 15 biračkih mjesta više nego na proteklim izborima, izjavila je Srni predsjednik Gradske izborne komisije /GIK/ Dijana Savić Božić.

“Trenutno se traže lokacije za biračka mjesta, provjeravamo uslovnost, a broj lokacija biće povećan zbog nekih izmjena u propisima Cenralne izborne komisije”, rekla je Božićeva i dodala da je ranije u gradu bilo 170 biračkih mjesta.

Prema njenim riječima, iz Centra za socijalni rad u Bijeljini prijavljen je dosta veći broj lica kojima će trebati pomoć pri glasanju, do sada 3.000, a na ranijim izborima bilo ih je dvostruko manje.

Božićeva je najavila da će u narednih 20 dana biti formiran tim koji će obići sve prijavljene kojima treba pomoć i utvrditi da li će izlaziti na biračko mjesto ili treba da do njih dođe mobilni tim.

Ona kaže da izmjena ima i oko načina glasanja, sada će glasačko mjesto biti okrenuto ka biračkom odboru, ne više prema zidu, da bi birački odbor imao kontrolu da neko ne nosi mobilni telefon, jer se glasanje ne smije fotografisati.

“Ima izmjena i u slučaju gdje treba pomoći drugom licu, nesposobno lice mora imati dokaz da je nesposobno, nalaz ljekara, nepismeno lice mora imati iksić u ličnoj karti kao dokaz da se nije znalo potpisati”, pojasnila je Božićeva.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *