Na liječenju 40 pacijenata, jedan u teškom stanju

U kovid bolnici u Bijeljini hospitalizovano je 40 bolesnika, od kojih je petoro na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a jedan je u teškom stanju, intubiran je i ljekari se bore da saniraju teška oštećenja pluća koja su posljedica kovida 19, saopšteno je iz Bolnice “Sveti Vračevi”.

“Veći broj bolesnika je na stalnoj kiseoničnoj terapiji. Nažalost, bilježimo i jedan smrtni ishod u protekla 24 časa. Riječ je o bolesnici koja je primljena u kovid bolnicu u veoma teškom stanju, sa brojnim pridruženim komorbiditetima, a pacijentkinja je zbog pogoršanja juče bila i intubirana”, navedeno je u saopštenju.

Iz Bolnice podsjećaju da je najteži bolesnik srednje životne dobi, bez drugih pridruženih oboljenja, te apeluju da sugrađani shvate da je u ovom momentu najvažnije da se pridržavaju svih propisanih mjera, ali i da poštuju sve preporučene.

“Epidemioploška situacija je veoma ozbiljna, te vas molimo da primjenjujete savjete struke, da čuvate sebe i svoje zdravlje, a na taj način ćete sačuvati i zdravlje vaših najbližih, ali i drugih oko vas. Od odgovornosti svakog pojedinca zavisi funkcionisanje zdravstvenog sistema”, poručili su iz Bolnice “Sveti Vračevi”.

Iz ove zdravstvene ustanove su apelovali da građani budu društveno odgovorni i nose maske u zatvorenom prostoru, koriste ih i na otvorenom ukoliko ne postoji mogućnost održavanja fizičke distance od dva metra, da što češće peru i dezinfikuju ruke, pojačaju ličnu higijenu, redovno provjetravaju prostor u kojem borave i izbjegavaju masovna okupljanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *