Na horskom festivalu rekordnih 47 ansambala

Horski festival “Majske muzičke svečanosti” otvoren je sinoć u Bijeljini i okupio je rekordnih 47 ansambala iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske i Federacije BiH.

Tokom četiri festivalska dana u Bijeljini će boraviti više od 2.000 horskih pjevača, dirigenata, profesora muzike, zaljubljenika u horsko pjevanje, kaže Desanka Trakilović, umjetnički direktor festivala i dirigent Crkvenog pjevačkog društva “Srbadija” koje je organizator “Majskih muzičkih svečanosti”.

Trakilovićeva je rekla novinarima da se iz godine u godinu povećava broj učesnika i da festival u svakom segmentu dobija na značaju, a ove godine je posebna radost učešće brojnih dječijih horova.

“Ipak djeca pjevaju, postoji u njima toliko toga dobrog što zaista treba da se njeguje, da se trudimo i borimo da imaju što više raznovrsnih aktivnosti, za ono što imaju afiniteta i da se mi kao pedagozi bavimo time”, istakla je Trakilovićeva.

Prema njenim riječima, važna je i dobrodošlica koju grad i građani Bijeljine pružaju učesnicima festivala, kao i profesura koja ocjenjuje učesnike, a riječ je o vrhunskim profesionalcima.

Festival je otvoren svečanim koncertom Dječijeg i Mješovitog hora “Srbadija” u Sokolskom domu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *