Muzej “Semberije” trenutno bez grijanja /VIDEO/

Muzej “Semberije”jedina je ustanova ovog tipa u Srpskoj koja se  u potpunosti finansira iz budžeta lokalne zajednice, kažu u rukovodstvu.

Godišnje na raspolaganju ova ustanova kulture ima iz gradske kase oko 240.000 KM.

Najveći dio novca ide na bruto plate zaposlenih, te za materijalne troškove. Dok se preostali dio sredstava usmjerava na realizaciju godišnjeg plana aktivnosti.

Jedan od prioriteta kažu u Muzeju je i riješiti problem grijanja, s obzirom da ih je ovih dana izdala četiri decenije stara kotlovnica.

U toku su remontni radovi, pa u Muzeju očekuju da će problem s kojim su se suočili i u prošloj grejnoj sezoni, ubrzo biti riješen.

Za zagrijevanje prostora Muzeja “Semberije” koristi se kaže Koprivica lož – ulje, koje je trenutno među najskupljim energentima. Za ove namjene u sezoni se potroši 12.000 maraka.

U jednoj od najzanačajnijih ustanova kulture u gradu Muzeju “Semberije”zadovoljni su realizacijom planiranih aktivnosti tokom prošle godine.

Organizovali su i priredili 12 tematskih izložbi te učestvovali u organizaciji Pantelinskih svečanosti te manifestaciji “Višnjićevi dani”.

U rukovodstvu ove ustanove kažu da je već napravljen i plan ovogodišnjih aktivnosti, pa građane Bijeljine i tokom 2020. očekuju brojni kulturni sadržaji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *