Mobilna aplikacija za đake i roditelje: Ministarstvo prosvjete predstavilo “EDUKOM eDnevnik”

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske izradilo je mobilnu aplikaciju “Edukom eDnevnik”, namijenjenu roditeljima i učenicima srednjih, umjetničkih i specijalnih škola koje koriste “Edukom – eDnevnik” informacioni sistem.

Iz Ministarstva je saopšteno da je aplikacija razvijena u okviru projekta “Opremanje vaspitno-obrazovnih ustanova u Republici Srpskoj računarskom opremom i softverom” s ciljem da unaprijedi i olakša komunikaciju svih učesnika u obrazovnom procesu.

“Edukom eDnevnik” mobilna aplikacija pruža pristup svim informacijama o školskim aktivnostima učenika kroz brzu, jednostavnu i bezbijednu komunikaciju između učenika, roditelja i nastavnika, a upotrebom te aplikacije učenici u svakom momentu imaju uvid u svoje školske aktivnosti i obaveze.

U saopštenju se navodi da svi zainteresovani učenici i roditelji aplikaciju mogu besplatno preuzeti i instalirati na svoje mobilne telefone, te da je potrebno da u pretraživaču na “Gugl” ili “Huavei” prodavnici unesu “Edukom eDnevnik”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *