Mladim preduzetnicima po 5.000 KM /VIDEO/

Zavod za zapošljavanje RS i Gradska uprava Bijeljina izdvojili su po 20.000 KM za razvoj zanatstva u Semberiji, pa je podršku samozapošljavanju od po 5.000 KM dobilo osam preduzetnika. Bijeljina je grad preduzetnika koji će imati snažnu podršku nadležnih, poručeno je danas.

Osam mladih preduzetnika u Bijeljini dodatno će unaprijediti svoj posao, ako sve bude išlo po planu s obzirom da se uprkos pandemiji u Semberiji ovaj sektor privređivanja dobro drži i opstaje, planirali su da zanove opremu ali i da zaposle nove radnike. Da ambiciozno koračaju naprijed, vjetar u leđa dala im je podsticajna podrška razvoju zanatstva kroz projekat samozapošljavanja koji su zajedničkim snagama i sredstvima realizovali Zavod za zapošljavanje Srpske i Gradska uprava Bijeljina.

O nabavci opreme ali i zapošljavanju još jednog radnika razmišlja i Nikolina Veljović.

I dvadesettrogodišnji Milo Bradarić planira da subvencijom u iznosu od 5.000 KM ozbiljnije organizuje vlastiti biznis.

Milo se opredijelio za izradu metalnih konstrukcija. Ovo je ističe šansa za napredovanje, širenje posla i unapređenje zanatstva u Semberiji.

Zavod za zapošljavanje Srpske uveo je po prvi put program podrške razvoju zanatstva kroz projekat samozapošljavanja, koji je osmišljen da podstiče samozapošljavanje uz zajedničku finansijsku podršku Zavoda i lokalnih zajednica. Bijeljina je i ovoga puta prepoznala značaj preduzetništva, i za samozapošljavanje izdvojila iz budžeta 20.000 KM. Isti iznos sredstava obezbijedio je Zavod za zapošljavanje.

Kajmaković ističe da i druge lokalne zajednice u Srpskoj u ovom slučaju trebaju slijediti primjer Bijeljine. Onima koji namjeravaju pokrenuti vlastiti biznis poručuje, da programa i sredstava za samozapošljavanje ima.

Ovaj program predstavljen je u Bijeljini prošle godine, kada je i prihvaćena njegova realizacija, podsjeća Kajmaković.

Preduzetništvo u Bijeljini imaće i ubuduće snažnu podršku Gradske uprave kaže gradonačelnik. Podsjeća da je na poziv apliciralo 13 preduzetnika, a odabrano je njih osam koji su ispunili kriterijume.

Zavod za zapošljavanje RS za realizaciju ovog programa na nivou Republike rezervisdao je 200.000 KM, kroz koji je razvoj zanatstva i samozapošljavanje u Bijeljini podržano sa 20.000 KM od strane Zavoda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *