Mladi SNSD-a dijelili zastave Republike Srpske i Srbije

Mladi SNSD-a Bijeljina danas su povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave položili vijence na spomenik kralju Petru Prvom Karađorđeviću u centru grada i građanima dijelili zastave Republike Srpske i Srbije.

Predsjednik Mladih socijaldemokrata Bijeljina Rado Bjelica istakao je da je ovim činom SNSD poslao poruku da se, bez obzira na administrativne granice, zajednički slavi jedinstvo Srpske i Srbije i odaje počast stradalim herojima u Prvom svjetskom ratu, kao i svima koji su dali život za slobodu Republike Srpske i Srbije.

“SNSD je na ovaj način ukazao na značaj velikog praznika i vrijednosti koje on sobom nosi. Nacionalni ponos i njegovanje slobodarske tradicije srpskog naroda, gdje god on živio, imperativ je koji nas zauvijek mora okupljati i usmjeravati na nužno jedinstvo”, poručio je Bjelica.

Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave zajednički praznuju 15. septembra.

Ovaj praznik je ustanovljen 2020. godine kao dan sjećanja na Proboj solunskog fronta u Prvom svjetskom ratu.

Centralna svečanost povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave biće održana večeras u Nišu u prisustvu predsjednika Republike Srpske i Srbije Milorada Dodika i Aleksandra Vučića, srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, premijera Srpske Radovana Viškovića i ostalih zvaničnika Srpske i Srbije.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *