Mitrović: Odbraniti narodnu volju i očuvati stabilnost Srpske

Član Predsjedništva SNSD-a Vojin Mitrović izjavio je danas da najnovije informacije sa ponovnog prebrojavanja glasačkih listića u sarajevskoj Zetri potvrđuju da neće biti odstupanja u odnosu na već utvrđeni rezultat izbora u Republici Srpskoj i da je Milorad Dodik predsjednik Srpske, a Željka Cvijanović srpski član Predsjedništva BiH.

“Posljednje informacije sa ponovnog prebrojavanja glasova govore da je sve regularno i da nema odstupanja u odnosu na već utvrđeni rezultat na glasačkim mjestima u Republici Srpskoj na jednoj strani, dok je s druge strane evidentno sijanje zlonamjernih dezinformacija o navodnim velikim greškama”, istakao je Mitrović koji je, prema preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije /CIK/ BiH, kao nosilac liste SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupšti Srpske u Izbornoj jedini šest, osvojio najveći broj glasova.

Prema njegovim riječima, upravo sijanje tih zlonamjernih informacija o navodnim greškama tokom izbornog procesa potvrđuju sumnju da je na sceni svjesni pokušaj nasilnog prekrajanja izborne volje građana Republike Srpske.

“Autistični pokušaji politizovane CIK BiH, međunarodnih faktora i dijela političkog Sarajeva da dovedu u pitanje jasno i nedvosmisleno izraženu volju građana, izraženu u razlici od 30.000 do više od 100.000 glasova za Milorada Dodika, Željku Cvijanović i kandidate SNSD-a, govori da su spremni da krenu u destabilizaciju i Republike Srpske i BiH i regiona”, naveo je Mitrović u pisanoj izjavi medijima.

On je naglasio da se to čini, vjerovatno, u želji da u metežu koji bi stvorili, prekroje mnogo šta na Balkanu i ostvare svoje interese.

“Ovakvim pokušajima nasilja nad narodnom voljom, uz upotrebu privatnih televizijskih stanica kao propagandnih servisa, građani Srpske mogu se oduprijeti kao i uvijek do sada – okupljanjem oko naših institucija i provjerenih lidera, zaštitom izvojevane slobode, samouprave i prava na samostalno odlučivanje o svojoj sudbini”, poručio je Mitrović.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *