Misli o miru i slobodi u Galeriji /VIDEO/

U Bijeljini je sinoć predstavljena izložba instalacija “Misli sloboda/Think Freedom”, umjetnice Edine Selesković Seleskovićeva, koja je priznata američko-bosanskohercegovačka umjetnica, ovaj će projekat, nakon Bijeljine predstaviti u Trebinju i Velikoj Kladuši.

Instalacija “Misli sloboda”, čija je autorka akademska umjetnica Edina Selesković krenula je iz BiH 2015. godine, a do danas je predstavljena u 14 gradova Evrope i nastavlja svoj put dalje u Južnu Ameriku, Aziju, Australiju pa sve do Njujorka gdje će preko 10.000 skulptura biti prezentovano 2025. godine.

Umjetnost nije samo objekat u prostoru, nego je sredstvo komunikacije i ima moć da nas poveže, ističe autorka.

Glavne poruke ove instalacije jesu poruke mira i slobode, iz tog razloga umjetnica na krilima ptica i ispisuje poruke o slobodi koje dobija iz razgovora s mladima.

Izložba Edine Selesković predstavljena je publici u Bijeljini u Gradskoj galeriji.

Nakon Bijeljine instalacija Edine Selesković biće predstavljena i u Trebinju te Velikoj Kladuši. Krajem oktobra instalacija sa svim porukama biće u Ženevi. Projekat “Misli slobodu: Između danas i sutra” je osmišljen kao instalacija sastavljena od više hiljada stilizovanih ptica izrađenih pojedinačno od metala srebrne boje i postavljenih u impresivnoj formaciji jata.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *