Mišić: Neophodno urediti sistem plata u realnom sektoru

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić smatra da je neophodno da se uredi pitanje sistema plata u realnom sektoru, što je preduslov da se zaustavi odliv kvalifikovane radne snage iz Srpske, ali i efikasan način za uspješnu borbu protiv sive ekonomije.

Tokom sastanka u Banjaluci sa direktorom Poreske uprave Republike Srpske Goranom Maričićem, Mišićeva je upoznala direktora o dokumentu Saveza sindikata koji se odnosi na novi sistem plata u Srpskoj, saopšteno je iz Saveza sindikata Srpske.

Direktor Poreske uprave Republike Srpske Goran Maričić istakao je da je novi sistem plata, na kojem Savez sindikata već dugo radi, sprovodiv sa tehničkog aspekta i kontrole i da je dobar korak koji će uticati na suzbijanje sive ekonomije.

Sagovornici su na sastanku, koji je održan u Poreskoj upravi, istakli da će, ukoliko se usvoji novi sistem plata u Srpskoj, kontrole poreskih inspektora biti efikasnije, što znači da bi olakšale rad inspektorima, a rezultati bi bili bolji.

Uređenje sistema plata radnika u realnom sektoru dovelo bi do potpisivanja Opšteg kolektivnog ugovora, posebnih kolektivnih ugovora u privredi i smanjilo bi isplatu plata u kovertama, podsjećaju iz Saveza sindikata.

Novi sistem plata u Srpskoj dio je ekspozea predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića koji je usvojila Narodna skupština Republike Srpske i dio je programa rada Vlade i Narodne skupštine.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *