Ministarstvo naložilo vraćanje učenika u Banjaluku; Obustavili realizaciju škole u prirodi

Nakon što je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske informisano da je 12 od 103 učenika, koji borave na Јahorini, imalo stomačne tegobe i temperaturu, naloženo je Osnovnoj školi “Branko Radičević” da se odmah prekine izvođenje škole u prirodi, te da se učenici vrate u Banjaluku, navodi se u saopštenju.

– Obaviješteni smo da je 12 od 103 učenika Osnovne škole “Branko Radičević” Banjaluka, koji se u okviru škole u prirodi nalaze na Jahorini i smješteni u hotelu “Nebojša”, imalo stomačne tegobe i temperaturu. Prema informacijama koje smo dobili od rukovodstva škole, ovih 12 učenika je izolovano, medicinski zbrinuto i nalaze se pod stalnim nadzorom pedijatra – navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

S obzirom da je nedavno iste simtome imao određen broj učenika Osnovne škole “Petar Kočić” iz Prijedora, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske naložilo je danas svim osnovnim školama koje su u okviru organizacije škole u prirodi ili ekskurzije na Jahorini u narednom periodu dogovorile smještaj u hotelu “Nebojša”, da obustave dalju realizaciju radi brige za zdravlje i bezbjednost učenika.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske zatražilo je danas da Republička uprava za inspekcijske poslove u hotelu “Nebojša” obavi ponovo vanredni inspekcijski nadzor i pregleda uzorke hrane i radnih površina, te izvrši vanredni sanitarni pregled zaposlenih radnika kako bi se utvrdio uzrok obolijevanja učenika koji borave u ovom hotelu.

Podsjećamo da je organizator ekskurzija i škola u prirodi rukovodstvo škole u saradnji sa savjetima roditelja i učenika, te da svaki roditelj potpisuje pisanu saglasnost za izvođenje ekskurzije i škole u prirodi.

(RTRS)


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.