Ministar pohvalio današnje angažovanje i ukupan rad policije /VIDEO/

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač čestitao je policiji uspješno obezbjeđivanje dva velika skupa u Bijeljini na kojima je učestvovalo rukovodstvo Republike Srpske i Srbije.

Nakon radne posjete Policijskoj upravi u Bijeljini, Lukač je naveo da su danas ovdje imali veliko angažovanje policije na skupovima povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i otvaranja radova na dionici auto-puta od Bijeljine prema Rači.

“S obzirom da je na ovim skupovima bilo rukovodstvo Republike Srpske i Srbije i najveći broj ljudi iz obje vlade, policija je sa pojačanim snagama održala obezbjeđenje i čestitam im uspješno završen posao, bez bilo kakvih problema o pitanju javnog reda i mira i u saobraćaju”, rekao je Lukač novinarima.

Što se tiče rada Policijsku upravu Bijeljina i stanja bezbjednosti u gradu i na terenu koji kontrolišu, resorni ministar je istakao da je ono na zadovoljavajućem nivou.

“Nema posebnih djela koja bi mogla da opterećuju ovu Policijsku upravu, niti da izazivaju uznemirenost stanovništva. Sve je u okvirima koje policija radi svakodnevno”, naveo je Lukač, komentarišući uporedne pokazatelje o radu policije.

Kako je rekao, dobra organuzacija u Policijskoj upravi Bijeljina daje dobre rezultate.

“Svakako ćemo nastaviti i dalje da radimo na obučavanju i školovanju mladih, ubrzo će nova generacija izaći sa Policijske akademije i imaćemo i ovdje nove mlade policajce koji donose i novu snagu, novi elan, a omogućavamo našim pripadnicima koji već rade 30 godina da odu u zasluženu penziju”, zaključio je Lukač.

Načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić zahvalio je ministru na posjeti i rekao da je Lukač obišao i štab akcije “Jedinstvo” koji je formiran na gradskom trgu tokom obezbjeđivanja velikih skupova.

Terzić je najavio da će ova uprava, u saradnji sa resornim ministarstvom, u narednom periodu intenzivno raditi na poboljšanju stanja bezbjednosti, a dodao je i da ih raduju planovi za opremanje i školovanje novih kadrova, jer će to doprinijeti boljem radu policije.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *