Minić najavio početak rada informacionog sistema u lovstvu

Predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Savo Minić najavio je danas da u narednih sedam dana, prvi u regionu, počinju sa primjenom informacionog sistema za lovstvo.

Na godišnjem saborovanju lovaca, koje je održano u Donjem Crnjelovu kod Bijeljine, Minić je rekao da je Lovački savez najveća nevladina organizacija koja okuplja 25.000 lovaca koji su svakodnevno posvećeni očuvanju Srpske.

On je zahvalio Vladi Republike Srpske za podršku iz budžeta za izgradnju lovno-tehničkih i lovno-uzgojnih objekata, kao i unos divljači, te posebnu zahvalnost za podršku Lovačkom savezu izrazio srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, koji je tokom dana posjetio saborovanje.

Godišnji Sabor lovaca danas je posjetio i kandidat na listi SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slavenko Ristić, koji je ocijenio da veliki broj lovaca koji su stigli u Crnjelovo iz svih dijelova Srpske na najbolji način pokazuje sabornost i vedar duh koji krasi srpski narod.

“Ovo je i prilika da istaknemo potencijal za unapređenje lovnog turizma koji Semberija nesumnjivo posjeduje”, poručio je Ristić.

Ristić, koji je većinski vlasnik Tehničkog remonta Bratunac, poklonio je dva pištolja “RS9 Vampir” – proizvoda njegove kompanije, koji su uručeni predsjedniku Lovačkog saveza Republike Srpske Savi Miniću i sekretaru Živojinu Laziću.

U organizaciji Lovačkog saveza Republike Srpske, regije Semberija i Majevica i Lovačkog udruženja “Crnjelovo” u Donjem Crnjelovu je juče i danas održano saborovanje lovaca.

U okviru ove velike lovno-turističke manifestacije održan je završni kup Republike Srpske u gađanju pokretnih meta, ekipno takmičenje u lovu prepelice uz pomoć pasa ptičara, smotra lovačkih pasa, takmičenje u pripremanju lovačkog paprikaša, takmičenje u bacanju kamena s ramena i nadvlačenju konopca, kao i takmičenje u streličarstvu za lovački podmladak.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *