Minić: Mora biti uveden red u oblasti šumarstva /VIDEO/

Primjena informacionog sistema kasni sedam mjeseci. Do kraja juna svakom posječenom stablu u šumama Srpske mora se znati put, inače će biti smjena, kaže resorni ministar i naglašava da se u ovoj oblasti mora uvesti red jer šume su kaže naše najveće prirodno bogatstvo.

U sektoru šumarstva pokazatelji su zadovoljavajući, ali ja nisam zadovoljan, rekao je u intervjuu za NTV Arena, gostujući u emisiji Život sela ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Savo Minić. Šume Srpske su dodaje on iskazale pozitivno poslovanje u iznosu od oko 8 miliona, ali s druge strane imamo permanentne gubitaše u pojedinim šumskim gazdinstvima.

Sistem je kaže Minić u finansijskom smislu opravdao svoje postojanje još prije godinu dana, ali ga gazdinstva slabo primjenjuju. Šumamam se moramo pozabaviti jer to je naše najveće nacionalno blago, kaže resorni ministar.

Moramo uvesti reda u ovu oblast naglašava Minić. Ono što je sigurno inforamcioni sistem Šuma Srpske, za koji je Vlada Republike Srpske dala 12,5 miliona maraka a javno preduzeće pet miliona, moraće da funkcioniše kao švajcarski sat.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *