Milunović: Nikad više sredstava za boračke kategorije

Republika Srpska nikada u svojoj istoriji nije izdvajala više sredstava za boračke kategorije nego u posljednje vrijeme, izjavio je ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović i dodao da će Vlada nastaviti da čini sve da unaprijedi njihov položaj, prava i uslove života.

“Razloga za nezadovoljstvo uvijek ima. To je normalno, ali je problem što se to često politizuje sa strane onih političkih subjekata koji ne predstavljaju borce”, upozorio je Milunović.

Milunović je podsjetio da je, između ostalog, prvi put ustanovljeno mjesečno primanje za nezaposlene borce, koje je obuhvatilo gotovo 9.000 boraca, da su ove godine rasle invalidnine, a za boračke kategorije ukupno se izdvaja 11 odsto iz budžeta Srpske, što je rekordno.

On je podsjetio da će zahvaljujući Vladinim mjerama, dogovorenim sa legitimnim predstavnicima boraca, na kraju ove godine 94.000 boraca koji imaju manje i više od 60 godina starosti dobijati mjesečni borački dodatak ili naknadu u visini tog dodatka.

Milunović je naveo da je Vlada ove godine, između ostalog, izdvojila 13 miliona KM za /samo/zapošljavanje boračkih kategorija.

On je dodao da je revizija statusa boraca, invalida i slično stalna aktivnost nadležnih organa Srpske kako bi se unaprijedilo stanje i na tom planu.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *