Milovanović: Košenje kanala Dašnica je nadležnost Gradske uprave

Direktor Javne ustanove “Vode Srpske” Miroslav Milovanović rekao je da je za košenje kanala Dašnica, koji spada u vodotokove prvog reda i protiče kroz urbano područje grada Bijeljina, nadležna Gradska uprava, te istakao da gradonačelnik Ljubiša Petrović za svoj i nerad svojih saradnika ponovo krivi druge.

“U skladu sa Pravilnikom o održavanju vodnih objekata /Službeni glasnik

Republike Srpske br. 32/18/, članom 4, stav 1.1, u naseljima većim od 2.000 stanovnika za održavanje vodotokova prvog reda, a samim tim i njihovo košenje u urbanom području nadležne su lokalne zajednice, odnosno Gradska uprava grada Bijeljina u slučaju kanala Dašnica”, naveo je Milovanović u saopštenju.

Milovanović je podsjetio da je Javna ustanova “Vode Srpske”, sredstvima Vlade Republike Srpske realizovala projekat uređenja kanala Dašnica kroz grad Bijeljina, što mogu da vide svi sugrađani.

“S druge strane, Gradska uprava na čelu sa Ljubišom Petrovićem ne može taj kanal ni da održava kako treba. Izgleda da Ljubiša Petrović ne zna ni šta treba da radi”, naveo je Milovanović.

Milovanović je naveo da je Petrović u odgovoru sugrađanima zašto se ne kosi kanal Dašnica od mosta u naselju Zair do zaobilaznice na “Fejsbuk” profilu gradonačelnika Bijeljine odgovorio u svom maniru i za svoj i nerad svojih saradnika ponovo okrivio nekog drugog.

“Petrović navodi da je za sve to kriv `izvjesni Miroslav Milovanović`, koji upravlja `Vodama Srpske`, a čija je plata, kako tvrdi Petrović, veća od gradonačelnikove, kao i da je budžet `Voda Srpske` veći od gradskog budžeta nekoliko puta, te da nije upoznat da je Javna ustanova `Vode Srpske` išta uradila”, naveo je Milovanović u saopštenju.

Milovanović ističe da je Petrović i ovaj put javno i svjesno slagao svoje sugrađane, umjesto da je pokušao riješiti njihov problem.

“Budžet JU `Vode Srpske` za 2023. godinu, prema odluci o usvajanju budžeta Republike Srpske za 2023. godinu, iznosi 12.250.000 KM za cijelu Republiku Srpsku, dok budžet grada Bijeljina za 2023. godinu iznosi 68.588.164 KM. Plata direktora JU `Vode Srpske` za april 2023. godine iznosila je 3.125,55 KM neto. Mjesečna plata gradonačelnika Bijeljine iznosi 6.776,13 KM neto”, naveo je Milovanović.

Iz “Voda Srpska” upozoravaju da je neophodno pokositi kanal jer će u suprotnom gradonačelnik Bijeljine biti prijavljen gradskoj inspekciji.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *