Milovanović: Izvještaj o izvršenju budžeta loš po građane /VIDEO/

Odbornici bijeljinskog SNSD-a održali su danas press konferenciju na kojoj su iznijeli svoje stavove nakon održane devete sjednice Skupštine Grada. Nacrt budžeta grada su kažu podržali kako bi se što prije našao u javnoj raspravi u kojoj će moći učestvovati svi građani. Raspodjelom sredstava ta tdravstvo nisu zadovoljni, kao ni planiranim izdvajanjem sredstava za plate u administraciji. Kritikovali su izvršenje budžeta grada za prvih devet mjeseci, a kako je rečeno isplata podsticaja poljoprivrednicima iz Agrarnog fonda počeće od utorka.

Govoreći o devetoj sjednici Skupštine Grada Bijeljina predsjednik Skupštine Grada podjetio je da su odbornici SNSD-a tokom skupštinske rasprave ukazali na niz nepravilnosti u nacrtu, ali da su podržali ovaj dokument s ciljem da se ubrzo nađe u javnoj raspravi, kako bi u formi prijedloga do kraja godine bio upućen skupštini na razmatranje, a sve kako bi Bijeljina u Novu godinu ušla sa novim budžetom a da se ne bi išlo na privremeno finansiranje.  Ističe da nisu zadovoljni novim prijedlogom o povećanju sredstava koja su namijenja za plate zaposlenih u Gradskoj administraciji.

Nema zadovoljstva među odbornicima ove stranke ni kada je o predviđenoj raspodjeli sredstava za zdravstvo riječ.

Načinom realizacije budžeta grada Bijeljina u prvih devet mjeseci ove godine nisu zadovoljni u bijeljinskom SNSD-u. Izvještaj o izvršenju budžeta u ovom periodu egzaktno pokazuje šta su bili prioriteti, kaže predsjednik Kluba odbornika SNSD-a i podjeća da ovaj izvještaj na posljednjoj sjednici nije usvojen. Ističe da za komunalnu infrastrukturu nije utrošeno planiranih 1,8 miliona KM već samo 35.000 KM. Od 50.000 KM namijenjenih za uništavanje ambrtozije nije utrošeno ove godine.

Skupština ništa ne koči i usvaja sve odluke koje su u interesu građana, ističe predsjednbik Skupštine. Podsjetio je da je u proceduru od strane gradonačelnika ove godine upućeno 205 prijedloga koji su se našli na dnevnom redu, od čega je 189 usvojeno. Devet nije dobilo podršku, a sedam je vraćeno na doradu, a nakon ponovnog vraćanja u proceduru, od ovih sedam, podržana su četiri prijedloga.

Usvajanjem ovogodišnjeg rebalansa i amandmanom na rebalans odobrena su dodatna sredstva poljoprivredi koja će biti usmjerena za podsticaje koja su na posljednjoj sjednici skupštine uvrštena u Program korištenja sredstava za podsticaje u ovoj godini.

Nacrt budžeta grada naći će se na sajtu grada kako bi svi građani Bijeljine uputili svoje prijedloge i sugestije u pisanoj formi ili elektronski.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *