Milovanović: Biće usvojena odluka o pomoći “Gradskoj toplani”

Na sutrašnjoj vanrednoj sjednici Skupštine grada Bijeljina biće usvojena odluka o dodjeli novčane pomoći “Gradskoj toplani” u iznosu od oko 609.000 KM, najavio je danas predstavnik Koalicije “Dogovor za Bijeljinu” Miroslav Milovanović.

“Koalicija je odlučila da se izdigne iznad političke situacije i podrži ovu odluku zbog opšteg dobra `Toplane` i zaposlenih i ta odluka će biti usvojena”, rekao je Milovanović nakon sastanka sa predstavnicima “Gradske toplane” i gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem.

On smatra da gradonačelnik nije imao iskrene najmere po pitanju rješavanja ovog problema, jer je o njemu bio upoznat još u februaru.

Milovanović je rekao da će Kolicija, kada dođe do rebalansa budžeta, ispuniti svoja obećanja i pomoći i “Vodovodu i kalanizaciji”, Banji “Dvorovi” i “Bijeljina gasu”, bez obzira na stav gradonačelnika.

Direktor “Gradske toplane” Rade Hadži Stević rekao je da su danas postigli dogovor kojim će biti riješen urgentni problem i izmirena obaveza prema dobavljaču na ime isporučenog energenta u prethodnim sezonama grijanja.

“Svim učesnicima sastanka želim da zahvalim na racionalnom pristupu, jer je ovo pitanje iznad dnevnopolitičkih pitanja i `Gradska toplana` mora da bude priritet, radna mjesta i nastavak obavljanja djelatnosti”, naveo je Stević.

On kaže da će usvajanjem ove odluke biti “ugašen samo jedan požar”, jer će biti omogućen opstanak firme i radnih mjesta, ali da je “Toplani” potrebna pomoć i u budućnosti, jer postoje problemi sa zastarjelom mrežom, malim brojem korisnika…

Stević je podsjetio da je u decembru prošle godine, kao i u aprilu ove godine, dostavio MUP-u dokumentaciju o nezakonitim radnjama u ovoj firmi tokom prethodnih pet i više godina, što je, kako kaže, predmet pažnje Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, o čemu se uskoro očekuju zvanične informacije.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović izrazio je zadovoljstvo jer je postignut dogovor iznad političkih prepucavanja.

“Imamo različita shvatanja, ali javni interes, u ovom slučaju `Toplane`, mora biti iznad svakog drugog”, rekao je Petrović i dodao da će za rebalans budžeta predložiti dodatna sredstva za ovo preduzeće.

Vanredna sjednica Skupštine grada Bijeljine biće održana sutra kako bi odbornici odlučili o dodijeli novčane pomoći za “Gradsku toplanu”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *