Milatović: Politika saradnje – temelj bilateralnih odnosa sa zemljama regiona /VIDEO/

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović poručio je danas u inauguracionom govoru da politika mira, stabilnosti i međusobne saradnje treba da bude temelj bilateralnih odnosa Crne Gore i zemalja regiona.

Milatović je rekao da je prisustvo lidera susjednih zemalja njegovoj inauguraciji poruka dobrosusjednih odnosa i demokratske zrelosti regiona.

On je poručio da će biti predsjednik svih građana, predano raditi za boljitak Crne Gore i stajati čvrsto na braniku njenog ustavno-pravnog poretka.

Milatović je rekao da će biti faktor pomirenja i zajedništva na korist svakog građanina i društva u cjelini, ali istovremeno i korektivni faktor.

On je istakao da podjele u društvu odvraćaju fokus sa tema koje su krucijalno važne i da su nerijetko izazivane vještački.

“Umjesto da iznova vodimo bitke koje su završene, vrijeme je da izađemo iz busija i da se okupimo oko onoga što je zajednički imenitelj svih, a to je ljubav prema Crnoj Gori i želja za boljim životom”, naglasio je Milatović.

Prema njegovim riječima, pomirena Crna Gora je jedina prava Crna Gora.

“Nikad više ne smijemo dozvoliti da se bilo koji pojedinac osjeća obespravljeno. Ne smijemo dozvoliti da neko zbog drugačijeg političkog opredjeljenja bude uskraćen u životu. Moja misija su jednake šanse za sve građane”, kaže Milatović.

On je istakao da Crna Gora ostaje dio evroatlantske porodice i da će prioritet svih prioriteta biti ubrzavanje puta Crne Gore ka punopravnom članstvu u EU.

“Danas, nakon više od decenije pregovora, naše oči uprte su ka članstvu kao konačnom cilju i spremni smo da preduzmemo sve aktivnosti kako bi bili okončani započeti procesi”, dodao je Milatović.

Crnogorski predsjednik Milatović položio je zakletvu na inauguraciji pred poslanicima i brojnim gostima, među kojima su bili i srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, članovi Predsjedništva Željko Komšić i Denis Bećirović, predsjednici Srbije Aleksandar Vučić i Hrvatske Zoran Milanović.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *