Mihajlovićeva: Zelena agenda pitanje celog društva, Vlada i NIS partneri u energetskoj tranziciji /VIDEO/

O energetskoj stabilnosti Srbije govorilo se danas. Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović obišla je Gaspromovu benzinsku stanicu Stari Banovci na novosadskom autoputu, gdje se upoznala s projektom uvođenja solarnih elektrana na benzinskim stanicama NIS-a. Stručnjaci s druge strane ocjenjuju šta će Srbiji donijeti skladištenje gasa u Mađarskoj.

“Bez partnerstva je nemoguće zamisliti budućnost u kojoj treba da proizvedemo dovoljno energije i da ona bude zelena. Pozivam i druge privredne subjekte da slede dobar primer NIS-a”, rekla je ona. Kako je rekla, NIS uvođenjem solarnih panela na benzinskim stanicama štedi 15 odsto energije.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev istakao je da su i u ovo izazovno vrijeme prioriteti te kompanije stabilno snabdijevanje tržišta, obezbjeđivanje novih izvora energije i veća energetska efikasnost.

U moru loših vijesti koje su se desile u energetskom sektoru naše države, dobra je vijest stigla ovih dana iz Mađarske gdje će Srbija skladištiti 500 miliona kubnih metara gasa, kaže Miloš Zdravković, stručnjak za energetiku. 

Gasna skladišta predstavljaju najbolji biznis u gasnom sektoru, napominje on.

Podsjeća da beogradske elektrane rade na gas, te da su investicije u privredi i privlačenje investitora oslonjeni na jeftinije energente i radnu snagu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *