Mihailo Ranković vicešampion Evrope u kik boksu

Osamnaestogodišnji Mihailo Ranković iz Bijeljine osvojio je srebrnu medalju na zvaničnom Evropskom prvenstvu u kik-boksu u kategoriji starijih juniora, koje je održano u Istanbulu.

Nakon vrlo neizvjesnog finalnog meča, nijanse su presudile u korist protivnika iz Velike Britanije Ejndžera Bojta Džošue /Ainger-Boyt Joshua/.

Ranković se u finale ovog evropskog takmičenja plasirao nakon što je u prvom meču savladao domaćina, turskog takmičara, a zatim i predstavnika Azerbejdžana.

Ranković je nastupao za reprezentaciju BiH u kategoriji starijih juniora do 75 kilograma.

Prethodno je osvojio i zlatnu medalju na prvenstvu BiH u kik boksu koje je održano u Laktašima, što mu je otvorilo put na Evropsko prvenstvo, za koje u kik boksu kažu da je teže od svjetskog, jer su najkvalitetniji takmičari u ovom sportu iz Evrope.

Ovaj uspješni mladi sportista rekao je Srni da je bio veliki izazov i samo učešće na takmičenju ovog ranga, veliki pritisak, ali i satisfakcija nakon osvojene medalje.

“Vladala je posebna atmosfera među više hiljada takmičara, borbe u četiri ringa… Čast mi je što sam imao priliku da nastupam na Evropskom prvenstvu, malo je nedostajalo da osvojim i zlato, ali u svakom slučaju sam zadovoljan, još sabiram utiske…”, naveo je Mihailo.

Ranković je dugogodišnji član Kjokušin karate kluba TRB iz Bijeljine, ali se takmiči i u drugim disciplinama borilačkih sportova kao što je kik-boks ili klasični boks.

Na Evropsko prvenstvo plasirao se nastupajući za bratski Kik-boks klub “Radnik” iz Bijeljine.

Ranković je prošle godine bio i prvak Republike Srpske u klasičnom boksu.

Odlazak u Tursku pripremao je tim predvođen trenerom Igorom Rankovićem, a odlazak su pomogli sponzori, među kojima su TRB i preduzeće “Elektro-Bijeljina”.

Evropsko prvenstvo u kik-boksu održano je u Istanbulu od 26. avgusta do 2. septembra.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *