Mićić: Samo zajednica obrazovanih može biti zajednica budućnosti

Grad Bijeljina svake godine izdvaja znatna sredstva za obrazovanje na svim nivoima, od osnovnoškolskog do visokog jer vjeruje da samo zajednica obrazovanih ljudi može biti zajednica budućnosti, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić nakon novogodišnjeg prijema za dekane i rektore fakulteta i univerziteta sa područja grada.

“Saradnja Gradske uprave i fakulteta, posebno onih pri Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, bila je tokom 2019. godine veoma dobra, a na današnjem prijemu smo razgovarali o njihovim potrebama za narednu godinu, razmijenivši neke kvalitetne ideje. Na primjer, profesori Univerziteta `Sinergija` predložili su organizovanje sajma visokog obrazovanja i to ćemo pokušati da realizujemo u 2020. godini”, rekao je Mićić novinarima.

On je naveo da je Gradska uprava prije 10 godina učinila dobar potez, izgradivši Centar za visoko obrazovanje.

“Danas tu studiraju ne samo mladi iz Republike Srpske i Federacije BiH, nego i iz Srbije i Crne Gore, što dokazuje da smo grad budućnosti, grad koji pruža šansu budućim nosiocima društvenog i kulturnog razvoja”, naglasio je Mićić.

U ime predstavnika fakulteta, prodekan na Fakultetu poslovne ekonomije Univerziteta u Istočnom Sarajevu Srđan Damjanović rekao je da je izuzetno zadovoljan saradnjom sa Gradskom upravom Bijeljina.

“Projekat neformalnog obrazovanja jedna je od aktivnosti našeg fakulteta na kojoj smo ove godine sarađivali sa Gradskom upravom, učivši lica sa evidencije Biroa za zapošljavanje kako da napišu projekte i lakše dođu do zaposlenja. Nadam se da ćemo 2020. godine sarađivati i na drugim projektima”, naveo je Damjanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *