Mićić: Mi ćemo na nivou Gradskog odbora odlučiti o daljim koracima /VIDEO/

Za nas je priča o sporazumu o koalicionoj saradnji SDS-a i SNSD-a u Bijeljini, završena, rekao je nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva SDS-a lider stranke Mirko Šarović.

Mićo Mićić, predsjednik GO SDS-a Bijeljina razočaran je odlukom Predsjedništva stranke da ne podrži njegov dogovor sa SNSD-om. Sporazum se, jasan je Mićić, odnosio prije svega na infrstrukturne projekte bitne za Bijeljinu.

Mi smo kaže Mićić puno toga uradili za grad i procijenio sam sa svojim saradnicima da velike kapitalne projekte koje djelimično finasira i Vlada Srpske te Savjet ministara BiH, grad ne može sam realizovati, s toga smo i pribjegli tom sporazumu, a sve se kaže ispolitizovalo.

Mićić je naglasio da nikad neće preći u SNSD i da se o tome nije ni razgovaralo kad su dogovarali saradnju.

Mićić tvrdi da, uprkos zaključku Predsjedništva SDS-a, ostaje kandidat za novi mandat na čelu ovog Grada.

Više od 20 godina sam u visokoj politici, imam malo godina do penzije i nije mi do mojih funkcija kaže Mićić, ističući kao prioritet važne projekte za razvoj Bijeljine. Mi ćemo na nivou Gradskog odbora odlučiti o daljim koracima, kaže Mićić.

“Razumijem i Mirka Šarovića, ali se nadam nekom kompromisu”, zaključuje danas gradonačelnik Bijeljine i prvi čovjek bijeljinskog Gradskog odbora SDS-a.

VIŠKOVIĆ: NISMO PREGOVARALI SA MIĆIĆEM O NjEGOVOM PRELASKU U SNSD

Potredsjednik SNSD-a Radovan Višković rekao je da niko iz SNSD-a nikada nije pregovarao sa predsjednikom Gradskog odbora SDS-a Bijeljina Mićom Mićićem o njegovom prelasku u SNSD.

“Uvijek je bila priča da on traži našu podršku da bude zajednički kandidat na izborima za gradonačelnika Bijeljine i da će se on za dvije godine izrotirati i prepustiti tu funkciju nekome iz SNSD-a, te da se sa druge strane realizuje svih 12 projekata u Semberiji predviđenih sporazumom koji je postigao Mićić sa SNSD-om”, naveo je Višković.

On je ocijenio da je to logičan zahtjev, ali i da SDS ima pravo da na svojim organima donosi odluke kakve smatra da treba.

Komentaraišući izjavu Mićića da je razočaran odlukom Predsjedništva SDS-a koje je odbacilo sporazum koji je postigao sa SNSD-om, Višković je rekao novinarima u Banjaluci da razumije i podržava ono što je Mićić rekao.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *