Mićić: Grad uvijek imao poseban odnos prema boračkim organizacijama

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je prijem za predstavnike organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata i tom prilikom istakao da će gradsko Odjeljenje za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu u 2020. godini još više pomagati ranjivim grupama kao što su ratni-vojni invalidi, demobilisani borci koji imaju zdravstvene i finansijske probleme, članovi porodica poginulih, ranjenih i nestalih boraca i civila.

– Grad Bijeljina uvijek je imao poseban odnos prema ovim kategorijama stanovništva i zato mi je drago što je ovoliki broj njihovih predstavnika došao na prijem. Zadovoljan sam saradnjom u 2019. godini i želim da im 2020. donese više uspjeha u profesionalnom i privatnom životu – naglasio je Mićić.

Predsjednik Gradske boračke organizacije Miodrag Stevanović istakao je da je Grad Bijeljina učinio mnogo za boračku populaciju, ali da ni 25 godina nakon ratnih sukoba nisu riješeni svi problemi.

– Na području Bijeljine postoji 53 spomenika u čast boraca koji su dali živote za Republiku Srpsku, kao i spomenik u centru grada i spomen-soba. Nakon rata je Grad pomogao izgradnju mnogih stambenih jedinica za porodice poginulih i ratne-vojne invalide, ali i poslije 25 godina imamo nezbrinute pojedince i porodice. Imamo obećanje da će nam Vlada Republike Srpske i Grad Bijeljina još više pomoći u 2020. godini – dodao je Stevanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *