Međuopštinski sastanak načelnika i članova radne grupe Majevica

U Ugljeviku se danas održava međuopštinski sastanak načelnika i članova radne grupe Majevica posvećen usaglašavanju narednih zajedničkih koraka i aktivnosti za razvoja turizma na Majevici.

Sastanku, čiji je organizator Misija OEBS-a, prisustvuju načelnici opština Ugljevik, Lopare, Čelić, Sapna i Teočak.

Šef terenske kancelarije Misije OEBS-a u BiH u Tuzli Damir Gnjidić rekao je da će danas biti analizirano sve što se desilo u periodu od šest mjeseci kada su načelnici ove grupe u Sarajevu predstavili potencijale Majevice predstavnicima međunarodne zajednice.

“Prvi cilj sastanka je analiza rezultata dosadašnjih zajedničkih napora u razvoju turizma, a drugi usaglašavanje zajedničkog pristupa i aktivnosti u ostatku ove godine”, rekao je Gnjidić i najavio dalju podršku Misije OEBS-a saradnje ovih pet opština.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić izrazio je uvjerenje da će sve dogovorene aktivnosti na razvoju turizma biti uspješno realizovane na radost stanovnika ovih opština.

On je istakao da je veoma važno stimulisanje privrede, a posebno djelatnosti koje se bave turizmom u ovom kraju.

“Imamo potrebu deminiranja terena tamo gdje do kraja nisu uklonjene mine, kao i odvoza čvrstog otpada na bolji i kvalitetniji način, a to su pored ostalih, pretpostavke razvoja turizma”, naveo je Perić.

Učesnicima sastanka biće prezentovane i teme – podrška za postavljanje solarne rasvjete, planiranje zajedničkog turističkog paketa i projekta za UNDP i/ili EU, kao i predstojeće aktivnosti u ovoj godini uz podršku Misije OEBS-a.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *