Među zaraženima najviše mlađih i nevakcinisanih /VIDEO/

U Srpskoj virus korona potvrđen kod 78 osoba. Među oboljelima devet osoba iz Bijeljine.Broj oboljelih ukazuje da se nalazimo u četvrtom talasu, rekla je za RTRS Načelnica Klinike za infektivne bolesti UKC-a Srpske Antonija Verhaz

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da među licima zaraženim virusom korona preovladava mlađe, radno sposobno stanovništvo i da je najviše novozaraženih nevakcinisano.

Epidemiološka situacija u Srbiji je u pogoršanju. Od danas je omogućena vakcinacija trećom dozom. Nema potrebe da se građani sami prijavljuju za vakcinaciju trećom dozom, koja, prema riječima direktora vakcinalnog punkta na Sajmu dr Zoran Bekića, neće biti obavezna.

Dok se očekuje SMS poruka ili mejl o pozivu za vakcinaciju, dr Predrag Kon je izjavio danas da je on već odlučio da će primiti i treću dozu vakcine kao i za koju se opredijelio. Kon se vakcinisao fajzerovom vakcinom i to u prvom kontigentu cjepiva koja su stigla u Srbiju.

I kombinacija vakcina može da dođe u obzir, ali nije zvanična preporuka SZO, kaže Kon.

U Srpskoj prioritet da se što više stanovnika vakciniše prvom i drugom dozom vakcine protiv virusa korona, rekao je Branislav Zeljković. Zeljković je naveo da će se, paralelno sa vakcinacijom građana, gledati koja bi to lica mogla primiti i treću dozu, ali da to sada nije prioritet.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *